24. međunarodni bezgranični susreti Forum Tomizza 2023 / Trst, Kopar, Umag / 17. – 20. 5. 2023.

Forum Tomizza utemeljen je kao locus cooperandi, višekulturni i višejezični projekt, čiji je smisao istraživanje, poticanje i realizacija društvenog i kulturalnog dijaloga u širem, nadnacionalnom slovensko-romansko-germanskom pograničnom prostoru.

Jedna od glavnih ideja vodilja ovih susreta, koji su pokrenuti 2000. godine u Umagu na inicijativu istarskog književnika i prevoditelja Milana Rakovca, povezivanje je i trajna komunikacija intelektualaca i umjetnika koji žive na granici i djeluju na području kulture, znanosti i medija, simbolično se oslanjajući na ime i djelo Fulvija Tomizze, književnika koji je zbog svoje umjetničke i ljudske širine podjednako bitan svim etnosima sjevernoga Jadrana.

Simpozij i popratni program ovogodišnjeg Foruma Tomizza u znaku je teme Karnval bez granica / Carnevale senza confini / Karneval brez meja.

Četvorodnevna manifestacija koja se odvija u sudjelovanju triju država i tri grada (Trsta, Kopra i Umaga) započinje u srijedu 17. 5. u Trstu, nastavlja se u Kopru 18. 5. i završava u Umagu 19. i 20. 5. 2023.

forumtomizza.com/hr/forum-tomizza

 

Share: