Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica / Olimpijada čitanja 2023.

S početkom ljetnih praznika u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica započeo je program Olimpijada čitanja 2023. Program je namijenjen učenicima od završenog 1. razreda do završenog 4. razreda osnovne škole kojim se potiče čitanje iz užitka. Ovaj program knjižnica provodi od 2016. godine. Sudjelovalo je više od 1124 djece te je pročitano ukupno 9587 knjiga. Ove godine Olimpijadi čitanja pridružili su se Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradska knjižnica Makarska te će ga provoditi u svojim sredinama. knjiznica-koprivnica.hr

U Dječjem odjelu koprivničke knjižnice u Olimpijadi čitanja aktivno sudjeluje 216 učenika koji svakodnevno posjećuju knjižnicu, posuđuju knjige s popisa  te svoje dojmove pišu u dnevnike čitanja.

Do 16. kolovoza pročitane su 2183 knjige,  što bi bilo 10 knjiga u prosjeku po učeniku. Dodjela medalja i diploma održat će se krajem ljeta uz Međunarodni dan pismenosti gdje će biti dodijeljene diplome i medalje za one najuspješnije, odnosno one koji pročitaju 40 knjiga.

Pročitajte više: Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica 

 

Share: