Knjigodar 2023.

Hrvatska udruga školskih knjižničara u suradnji s partnerima, Sajmom knjiga Interliber i Zajednicom nakladnika Hrvatske već godinama organizira akciju darivanja knjiga jednoj školskoj knjižnici koja samostalno nema uvjeta za  kvalitetnu obnovu ili dopunu knjižne građe. Cilj aktivnosti je podizanje svijesti o važnosti školskih knjižnica i značaja kvalitetnoga i aktualnoga knjižničnog fonda za izgradnju društva znanja i pozitivnih humanističkih vrijednosti.

Dobitnik Nagrade Knjigodar za 2023. je Knjižnica Osnovne škole Budaševo-Topolovac-Gušće u Sisačko-moslavačkoj županiji nedaleko grada Siska.

Svečanost Knjigodara za 2023. godinu održat će se 12. studenoga u 15:15 sati na otvorenoj pozornici paviljona 6 Zagrebačkog Velesajma tijekom održavanja 45. međunarodnog sajma knjiga Interliber, uz sudjelovanje predstavnika organizatora i dobitnika.

Akcija prikupljanja knjiga odvijat će se tijekom sajma knjiga Interliber na kojem su postavljene prigodno označene kutije u koje se mogu ostaviti knjige za dar. (paviljon 6, uz pozornicu)

Hrvatska udruga školskih knjižničara

Zagrebački velesajam

 

Share: