Interliber u medijima

Hrvatski tiskani i digitalni  mediji ove su godine vrlo dobro medijski popratili Interliber. O novim knjigama, pripremama nakladnika za najveći sajam u Hrvatskoj i preporukama knjiga moglo se čitati već sredinom listopada, a praćenje Interlibera nastavlja se i tijekom održavanja sajma što zasigurno doprinosi interesu i boljoj posjećenosti sajma.

Možda  malo iznenađuje činjenica da se od 250 hrvatskih nakladnika koji izlažu na Interliberu (informacija Zagrebačkog velesajma) o njih 230 u medijima ne može ništa pročitati, pa čak ni da nastupaju kao izlagači i predstavljaju svoju godišnju produkciju i nude popuste na starija izdanja. Mali nakladnici uglavnom su specijalizirani za određena područja kao što su dječja knjiga, stručna i znanstvena knjiga i slično i većina njih djeluje više od dvadeset godina što ipak ukazuje na činjenicu da su čitateljski i tržišno prepoznati.

Vrijedi napomenuti da su neki od malih nakladnika, prema informacijama o otkupu knjiga Ministarstva kulture i medija, prema odabiru knjižničarki i knjižničara diljem Hrvatske na prvom mjestu po broju odabranih primjeraka (informacija se može provjeriti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija). Vjerujemo da bi čitateljima i kupcima bilo zanimljivo pročitati nešto i o njima.

*Sadržaj predstavlja osobni stav urednice portala.

 

Share: