Noć knjige 2024. / 23. travnja 2024.

Trinaesta Noć knjige, manifestacija koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje, a koja se održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, održat će se 23. travnja na Svjetski dan knjige i autorskih prava.

Kad je prizma kataklizma: knjige za izazovna vremena

U Noći knjige 2024. istraživat će se na koje se načine kao čitatelji nosimo s izazovnim vremenima. U kakvoj literaturi pronalazimo utjehu i motivaciju za promjene? Kakve nam odgovore na suvremene prijetnje nude književnost i znanost? Što nam savjetuju psiholozi? Kako se branimo od pseudočinjenica i lažnih vijesti? I konačno: kako možemo, zahvaljujući onom što čitamo u knjigama, mijenjati sebe, a onda i ishode koji su pred nama?

 

Prijave programa:

Programe koje planirate u Noći knjige 2024. možete prijaviti od 29. veljače do 22. ožujka putem prijavnice dostupne na mrežnoj stranici Noći knjige.

Programi će se moći prijaviti i nakon 22. ožujka, ali ispunjavanje prijavnice do navedenog datuma garancija je da će do vas stići promotivni materijali (plakati i straničnici Noći knjige).

Noć knjige 2024. održat će se u utorak 23. travnja. Ipak, kako bi se sudjelovanje u proslavi knjige omogućili što većem broju potencijalnih sudionika, dopustit će se da se u program manifestacije prijave i događanja planirana 22., 24., 25. i 26. travnja, ali samo ona događanja u kojima nije predviđeno sudjelovanje javnosti, dakle za širu javnost zatvoreni programi (npr. posjet pisca školi, posjet vrtićke grupe knjižnici i sl.).

 

Share: