Informacijsko-komunikacijska platforma HGK / Digitalna komora

Hrvatska gospodarska komora razvila je novu  informacijsko-komunikacijsku platformu  za e-usluge HGK. Digitalna komora kojom HGK želi doprinijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluge na razini Republike Hrvatske dostupna je članicama i poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima. Implementacijom sedam najavljenih  e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) ubrzat će se komunikacija i unaprijediti odnosi s članicama, digitalizirati izdavanje dokumenta za javne ovlasti i omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira.

U sklopu projekta Digitalna komora postavljen je poslovni portal Gospodarska mreža koji objedinjuje sve bitne informacije kao što su makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebni pokazatelji za realne stope rasta i inflacije, broj aktivnih poslovnih subjekata, broj zaposlenih i bruto inozemni dug…

Za sve članice Hrvatske gospodarske komore korištenje portala je besplatno, uz registraciju i prijavu preko sustava e-građani.

Portal možete koristiti i kao fizička osoba –  uz ograničen pristup portalu, dok korisnici poslovni subjekti i ovlašteni korisnici imaju neograničeni pristup portalu (Opći uvjeti poslovanja portala Gospodarska mreža)

Više pročitajte na HGK

 

Share: