Svjetski i Europski tjedan novca / 25.-31. ožujka 2019.

Manifestacija Svjetski i Europski tjedan novca održava se od 25. do 31. ožujka 2019. U sklopu obilježavanja tjedna novca provode se aktivnosti usmjerene na podizanje svijesti o važnosti financijske edukacije i financijskog opismenjivanja, posebice mladih.

Prema definiciji OECD-a, „Financijsko obrazovanje je proces izgradnje kapaciteta kojim pojedinci podižu svoje razumijevanje financijskih proizvoda i sadržaja te putem informacija, poučavanja i objektivnih savjeta razvijaju vještine i samopouzdanje, kako bi mogli postati svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke, te kako bi znali kome se obratiti za pomoć, izgraditi prikladne stavove i reakcije, a radi poboljšanja svog financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.“ izvor Ministarstvo financija

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu predstavljeni su 23. siječnja 2019. rezultati istraživanja „Jesu li mladi danas dovoljno financijski pismeni?“ Istraživanje je nastalo u sklopu projekta Hrvatskog katoličkog sveučilišta, a na njemu je radio tim znanstvenika Hrvatskog katoličkog sveučilišta pod vodstvom doc. dr. sc. Romana Šubića, viceguvernera Hrvatske narodne banke. Prezentirani rezultati istraživanja provedenog na uzorku od više od 1.700 studenata sa sedam hrvatskih sveučilišta ukazuju na nedostatnu financijskoj pismenosti hrvatske mladeži. Više pročitajte na mrežnoj stranici Hrvatskog katoličkog sveučilišta i na stranicama Hrvatske narodne banke.

Neka od događanja u Svjetskom i Europskom tjednu novca 2019.

HANFA obilježava Svjetski i Europski tjedan novca hanfa.hr

Hrvatski ured za osiguranje Global money week | Svjetski tjedan novca huo.hr

Hrvatska udruga poslodavaca HUP se uključio u obilježavanje svjetskog i Europskog tjedna novca hup.hr

Hrvatska udruga banaka Hrvatska udruga banaka po drugi puta organizira Europski kviz o novcu hub.hr

European Money Week

Global Money Week

 

Share: