Dani medijske pismenosti 2019. / 8. -12. travnja 2019.

Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku pokrenuli su 2018. godine Dane medijske pismenosti.

Prvi Dani medijske pismenosti održani su u travnju 2018. pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s brojnim partnerima i medijskim kućama.

Drugi Dani medijske pismenosti održat će se od od 8. do 12. travnja 2019., također pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskim filmskim savezom, Hrvatskom mrežom nezavisnih kinoprikazivača, Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, Veleučilištem VERN, CARNet-om i vodećim elektroničkim medijima i dnevnim novinama, uz poziv i ostalim društvenim dionicima da se uključe u obilježavanje Dana medijske pismenosti.

“Tema koju ove godine želimo naglasiti je poštovanje prema sebi i drugima u medijima. To uključuje niz podtema, kao što su tolerancija, govor mržnje, lažne vijesti, dezinformacije i manipulacije, poticanje empatije i poštovanje ljudskog dostojanstva te zaštita privatnosti i sigurnost u medijima, na društvenim mrežama i komunikacijskim platformama.” medijskapismenost.hr

Share: