HGK / Poduzetnici i Državni inspektorat za partnerski odnos

Hrvatska gospodarska komora na svojim mrežnim strancama donosi izvještaj sa sastanka poduzetnika s glavnim državnim inspektorom Andrijom Mikulićem koji je održan 22. srpnja 2019. u HGK.

„Glavni nam je cilj da rad Državnog inspektorata ne bude fokusiran na represiju, nego da se naglasak stavi na prevenciju i edukaciju. Naravno da je kažnjavanje krajnja mjera za teže prekršitelje i to mora biti tako ako želimo poštenu tržišnu utakmicu“, istaknuo je Burilović dodavši da je transparentnost u radu inspektorata najvažnija te da se mora jasno znati prema kojem se ključu ide u nadzor. „Također, nadzori ponekad dugo traju i ometaju poslovanje tvrtki, a to se ne smije događati. Propisi i pravilnici moraju biti jasni i nedvosmisleni, tako da je što manje toga u domeni slobodne procjene inspektora“, poručio je Burilović.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić naglasio je da se od početka funkcioniranja Državnog inspektorata zalaže za osnaživanje prevencije i edukacije te za partnerski odnos umjesto izricanja kazni, dodavši kako će se raditi distinkcija između blažih i ozbiljnijih prekršaja i u skladu s tim djelovati.

Više na HGK

 

Share: