Vikend teme / 10. 11. 2019.

Danas u Vikend temama možete pročitati:

  • Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu. Prema rezultatima Virtuosa, prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja, Hrvatska je za 2020. godinu uvrštena među top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije.

Virtuoso® Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljeno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te njihovim savjetnicima koji su članovi Virtuosa. Virtuoso predstavlja mrežu najboljih američkih luksuznih turističkih agencija koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta te godišnjim prometom koji iznosi više od 26,4 milijarde američkih dolara. Mreža Virtuoso uključuje više od 1.800 partnera među kojima su vrhunski hoteli i odmarališta, turoperatori, avioprijevoznici, agencije, a osnovni cilj mreže je klijentima ponuditi detaljno isplanirana i nezaboravna putovanja. Hrvatska turistička zajednica

  • Martinje ili blagdan svetoga Martina je dan koji se diljem srednje Europe slavi u skladu s tradicijom i mnogim običajima: 11. studenoga je datum na koji je 397. godine pokopan Sveti Martin iz Toursa. Blagdan Sv. Martina, zaštitnika vinara i vinograda, obilježava se u cijeloj Hrvatskoj. Na dan sv. Martina stoljećima se održava ceremonija “krštenja” vina kojim se simbolički mošt pretvara u mlado vino.

„Vino je stvar, na čudesan način namijenjena ljudima, da se primjenjuje kod dobrog i lošeg zdravlja u pravilnim količinama.” – Hipokrat (izvor: Izreke o vinu, www.svijetlidvori.hr).

Kako odabrati pravo vino uz određeno jelo saznajte na portalu Akademija vina.

 

Share: