HZZ / Izmjene i dopune mjera za očuvanje radnih mjesta za listopad-prosinac 2020.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je na sjednici održanoj 4. prosinca 2020.  odluku o Izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini u mjeri Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom (COVID – 19) za listopad – prosinac.

Izmjene se odnose na ciljane skupine poslodavaca. Kao prihvatljivi poslodavci dodaju se poslodavci kojima je na bilo koji način ograničen rad Odlukama Stožera civilne zaštite (nacionalnog, županijskog, jedinica lokalne samouprave) ili su poslovno povezani kao dobavljači s poslodavcima koji su zatvoreni Odlukom stožera. Izdavačka djelatnost- izdavanje knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti, dodaje se kao prihvatljiva djelatnost.

Omogućuje se korištenje potpore i za članove uprave, direktore, prokuriste i sl., a s ciljem obuhvata većeg broja radnika kod poslodavaca.

Opcije svim poslodavcima za traženje potpore: usporedno razdoblje – zbirno travanj-rujan 2020. i usporedno travanj-rujan 2019. ili mjesec za koji se podnosi zahtjev i usporedni mjesec 2019.

Zahtjevi za mjeru listopad-prosinac po novim kriterijima koji uključuju potporu za studeni i prosinac zaprimaju se od 4. prosinca 2020.

Izvor i više informacija:

https://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/izmjene-orm-listopad-prosinac-za-studeni-prosinac.php

https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-listopad-prosinac/

https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/studeni-prosinac-mikropoduzetnici-i-djelatnosti-upute-i-smjernice/

 

Share: