Ministarstvo kulture i medija / Odluka o financiranju projekata u okviru otvorenog (privremenog) poziva na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ (skupina aktivnosti A)

Nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020., ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluku o financiranju projekata u okviru otvorenog (privremenog) poziva na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“ (skupina aktivnosti A).

Poziv „Čitanjem do uključivog društva“ usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti pripadnika ranjivih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima u iznosu od 35 milijuna kuna (12 projekata) financirat će se nabava i opremanje bibliobusa, kako bi knjiga i književnost bila dostupna i u najudaljenijim krajevima Hrvatske, zatim priprema i provedba aktivnosti poticanja čitanja za pripadnike ranjivih skupina te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Pročitajte više – Ministarstvo kulture i medija

 

Share: