Programi Kliofesta u srijedu, 17. 5. 2023.

Danas na Kliofestu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici knjige predstavljaju nakladnici Srednja Europa, Naklada Ljevak, Naklada Dominović, Hrvatski institut za povijest, HAZU, Institut za europske i globalizacijske studije / Institut za migracijska istraživanja i Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Velikoj Gorici.

Održat će se dva okrugla stola – Razgovori o intelektualnoj povijesti žena i Fotografija u humanističkim znanostima: ilustracija, izvor i istraživačka tehnika i jedna tribina, Otvoreni arhivi – globalni i stručni trendovi u digitalnom okruženju.

Posjetitelje očekuje program Povijesna baština Sveučilišta u Zagrebu i predstavljanje Hrvatskog iseljeničkog zbornika i razgovor na temu “Mogućnosti istraživanja povijesti Hrvata u Australiji i Novom Zelandu na temelju digitalnih izvora“.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića održat će se od 18.00 do 19.45 predstavljanje dviju knjiga u izdanju Plejade.

Okrugli stol Poučavanje povijesti u doba umjetne inteligencije (sudjeluju Nenad Jarić Dauenhauer, Benedikt Perak i Miljenko Hajdarović) održat će se putem Zoom platforme. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko registracijskog obrasca na web stranici Platforme Klio https://platforma-klio.com/2023/04/26/najava-poucavanje-povijesti-u-dobaumjetne-inteligencije/

Ulaz na sva događanja je besplatan. Programi su namijenjeni svima koje zanimaju povijesne teme.

Program Kliofest

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku u sklopu Kliofesta Osijek održat će se predstavljanje knjige u izdanju Srednje Europe. ffos.unios.hr/festival-povijesti-kliofest-2023/

 

Share: