Drugi festival knjige u Matici hrvatskoj / Zagreb, 29. 6. – 2. 7. 2023.

U Matici hrvatskoj od 29. lipnja do 2. srpnja održava se Drugi festival knjige pod sloganom Matica dobrih knjiga. Uz predstavljanja novih naslova dvadeset i jednog Matičina ogranka, na Festivalu će sudjelovati i ogranci iz BiH, kao i gosti: nakladničke kuće Alfa, Disput, Društvo hrvatskih književnika, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest i Hrvatska sveučilišna naklada.

Svečano otvaranje Festivala održat će se u četvrtak, 29. lipnja u 19 sati kada će Matica hrvatska predstaviti Izabrana djela Vesne Parun I. i II. uz nastup dramske umjetnice Branke Cvitković.

Tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima klape Stine, Nikice Polegubića na gitari, a ove godine i večerima poezije uz nastup dramskih umjetnika i učenika Glazbene škole Pavla Markovca te u izložbi.

Neposredno prije svečanog otvaranja u Galeriji Matice hrvatske u 18.30 sati otvara se skupna izložba „Književnici i književnost u karikaturi“. Riječ je o izložbi 24 umjetnika odabranih na natječaju kojim je Matica nastojala poduprijeti umjetničko stvaralaštvo i promovirati književnost i čitanje. Nagrađeni i ostali izabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Matice hrvatske tijekom Drugog festivala knjige.

Pročitajte više: Matica hrvatska

 

Share: