Festival povijesti Kliofest 2019. / 14. – 17. svibnja 2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 14. do 17. svibnja 2019. godine održat će se šesti Festival povijesti Kliofest 2019. Festival će biti otvoren u utorak 14. svibnja u 11 sati u predvorju Knjižnice.

Tijekom četiriju dana Festivala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se brojni okrugli stolovi, tribine i predstavljanja knjiga. Programske aktivnosti odvijat će se i u Hrvatskom državnom arhivu i Knjižnici Bogdana Ogrizovića, te u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Program po danima možete pogledati na Kliofest 2019.

U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice održavat će se prodajna izložba knjiga na kojoj će pedesetak hrvatskih nakladnika i nekoliko nakladnika iz inozemstva izložiti svoje knjige iz područja povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije, etnologije, kulturne antropologije i dr.

Kliofestu 2019. priključuje se i Kino Tuškanac.  U utorak, 14. svibnja u 17 sati održat će se projekcija kratkometražnog dokumentarnog filma Duh vremena (2018) Lordana Zafranovića, nakon kojeg će biti održan razgovor s redateljem.

Više na www.kliofest.org i facebook.com/Kliofest

 

 

Share: