8. Festival Miroslav Krleža / Zagreb, 28. lipnja – 7. srpnja 2019.

8. Festival Miroslav Krleža održat će se od 28. lipnja do 7. srpnja 2019. na adresi Krležin kazališni vrt, Gvozd 23, Zagreb.

Osmo izdanje Festivala Miroslav Krleža otvara se 28. lipnja 2019. premijerom Krležine drame „Gospoda Glembajevi” u režiji Branka Brezovca, u produkciji Eurokaza,

“Posjetitelji događanja na Krležinu Gvozdu moći će uživati u drami Gospoda Glembajevi u režiji Branka Brezovca, u scenskom događanju Krležina igra detekcije, koje su dramaturški i režijski oblikovali Mario Kovač i Ana Prolić, izvedbi predstave U logoru koju je Georgij Paro režirao u okviru Festivala 2014. godine, nagrađivanoj monodrami Dragana Despota Na rubu pameti, kao i novoj predstavi Pjesma cvrčka u režiji Ive Srnec. Ovogodišnji Festival Miroslav Krleža bit će prilika i za promociju knjige Zlatka Svibena Od Bele do Isabelle, scenske igre koja se bavi ženama iz Krležina kruga. Festival će završiti 7. srpnja gastronomsko-nadrealističkim susretom Doručak kod Krleže u 7 sati ujutro – vrijeme Krležina rođenja.” Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Više o Festivalu, kao i detaljan program događanja, pročitajte na www.nsk.hr

Share: