Poslovni tjednik Lider i EOS Matrix / Održana peta Konferencija o upravljanju potraživanjima

Jučer je u Plaza Event Centru u Zagrebu, petu godinu zaredom, održana konferencija o upravljanju potraživanjima. Konferenciju je organizirao Poslovni tjednik Lider s partnerom EOS Matrixom, jednom od vodećih tvrtki za naplatu potraživanja u Hrvatskoj. Glavna tema ovogodišnjeg skupa bila je  ”Kultura (ne) plaćanja i (ne) prilike za hrvatsko gospodarstvo”.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati sedmog istraživanja o trendovima u navikama plaćanja u Hrvatskoj, osvrt na rezultate istraživanja: zašto je važno trajno rješenje za blokirane građane, prezentacija postupka provođenja elektroničke ovrhe u Sloveniji i usporedba provođenja Ovršnog zakona u  Sloveniji i Hrvatskoj, te izlaganje Novi ovršni zakon: korak naprijed ili dva natrag kao uvod u panel diskusiju Kultura (ne) plaćanja i (ne) prilike za hrvatsko gospodarstvo.

Na panel diskusiji razgovaralo se o Prijedlogu novog ovršnog zakona koji je jučer išao u prvo čitanje u Saboru. Vraćanje ovršnog postupka pod isključivi nadzor suda, uvođenje predpostupka kao povećanje razine zaštite dužnika te trajanje ovršnog postupka samo su neke od tema o kojima se raspravljalo na panel diskusiji.

Barbara Cerinski, direktorica tvrtke EOS Matrix predstavila je rezultate sedmog istraživanja o trendovima u navikama plaćanja u Hrvatskoj lider.media

Prenosimo nekoliko poveznica na održana izlaganja:

“Zvonko Popović: Vjerojatnije je dobiti 10 milijuna kuna na lotu nego naplatiti ovrhu ‘velikoj ribi’” lider.media

“Postupak ovrhe u Sloveniji obavlja jedan odjel na jednom sudu, u RH na tome rade svi, svi, svi” lider.media

“Maganić: Kako, pobogu, Ovršni zakon može biti za rješavanje problema blokiranih građana?” lider.media

 

Share: