9. svibanj – Dan Europe / Virtualno obilježavanje

Europska komisija – Predstavništvo u Hrvatskoj Dan Europe ove godine obilježava virtualno, pod sloganom Europska komisija u Hrvatskoj kao pokretač pozitivne energije u društvu – Solidarnost.hr.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj s partnerima je pokrenulo projekt solidarnost.hr, a cilj je omogućiti građanima da komuniciraju svoje osjećaje, želje i nadanja u vrijeme epidemije te na taj način pokazati kako smo u ovoj situaciji svi zajedno te kako zajedničkim snagama i solidarnošću iz krize možemo izaći još jači.

U sklopu projekta pokrenute su stranice na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i YouTube te mrežna stranica solidarnost.hr, putem kojih svi koji to žele mogu poslati svoje poruke solidarnosti i zajedništva te na taj način olakšati suočavanje s ovom situacijom i njenim posljedicama.

Na Dan Europe, u subotu, 9. svibnja, sve posjetitelje navedenih društvenih mreža od 11 sati očekuje bogat umjetnički, glazbeni i filmski program, virtualni nastupi i poruke solidarnosti iz Hrvatske i Europe te video iznenađenja. Program događanja može se preuzeti na mrežnim stranicama Europske komisije – Predstavništvo u Hrvatskoj.

https://ec.europa.eu/croatia/News/dan_europe_po_prvi_puta_obiljezavamo_virtualno_solidarnost_hr_hr

Share: