Noć knjige / 22. – 25. travnja 2022.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Noć knjige pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, kojima su se u organizaciji pridružili partneri: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena te Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA. Od 2018. godine u pripremi manifestacije sudjeluje i Hrvatska udruga školskih knjižničara (HUŠK). O Noći knjige

Ovodgodišnja, jedanaesta Noć knjige se s obzirom na dinamiku školske godine i uskrsne praznike, a u želji da se sudjelovanje u Noći knjige omogući i učenicima, održava od petka, 22. travnja, do ponedjeljka, 25. travnja.

Tema: Knjiga kao prostor slobode

Noć knjige ove se godine održava u 250 gradova i mjesta diljem Hrvatske s više od 1200 programa.

Programe i akcije Noći knjige 2022. potražite na nocknjige.hr/programi.php

Poveznice:

nocknjige.hr

https://www.facebook.com/nocknjige.hr

https://www.instagram.com/nocknjige.hr/?hl=hr

https://www.youtube.com/c/No%C4%87knjige/videos

 

Share: