Grad Rijeka nastavlja mjere umanjenja zakupnine knjižarama i antikvarijatima i u 2021. godini

Na službenim stranicama Grada Rijeke objavljen je Prijedlog zaključka o nastavku mjere umanjenja zakupnine za nakladničku djelatnost. 

U Zaključku se navodi da će Grad Rijeka  i u 2021. godini knjižarama i antikvarijatima smanjiti ugovorene zakupnine za 50%.

Grad Rijeka od lipnja 2012. godine potpomaže sve zakupnike koji su imali sklopljene ugovore za zakup za djelatnost knjižara i antikvarijat s umanjenjem ugovorene zakupnine za 50%, a s ciljem olakšanja poslovanja zakupnicima uslijed teške ekonomske situacije u gospodarstvu koja se najviše odrazila na nakladničko-knjižničarski sektor.

Navedenom mjerom umanjenja zakupnine u 2020. godini obuhvaćeno je sedam knjižara i dva antikvarijata.

Iako je Planom mjera za pokriće manjka i smanjenja obveza Grada Rijeke planirano da se u 2021. godini više ne umanjuje zakupnina knjižarama i antikvarijatima, budući da i nadalje postoji potreba da se gospodarskim subjektima koji se bave navedenim djelatnostima omoguće povoljniji uvjeti zakupa zbog pandemije uzrokovane korona virusom (COVID – 19), a sve s ciljem olakšanja poslovanja zakupnicima i zadržavanja radnih mjesta, mjera će se nastaviti provoditi i u sljedećoj godini navodi rijeka.hr.

Izvor i više informacija: https://www.rijeka.hr/nastavak-mjera-umanjenja-zakupnine-knjizarama-antikvarijatima-u-2021-godini/

 

Share: