Tribina „Aplauz ne plaća stanarinu“ / Pula, 11. 11. 2021.

BLOK – Lokalna baza za osvježavanje kulture i Kino Katarina organiziraju tribinu naziva „Aplauz ne plaća stanarinu“ koja će biti održana u četvrtak, 11. studenoga u 19.30 sati u pulskom Europskom centru za mir i razvoj. Na tribini će biti govora o radnim uvjetima mladih u polju kulture i umjetnosti. Kako dolaze do prvih poslova i mogu li preživjeti od svog rada? Zašto već tijekom faksa moraju volontirati na gomili projekata kako bi se na prvi posao javili s podužim životopisom? Je li u redu da se u dvadesetima stvara umjetnost samo za aplauz, besplatno? Je li njihova pozicija puno drugačija od ostalih vršnjaka i kako ju se može mijenjati?

„Cilj ove tribine je otvoriti diskusiju o položaju mladih u polju te mogućnostima njegovog poboljšanja u smjeru većih radničkih prava. Tribina je dio istoimenog projekta, u kojem je do sada kroz radionicu u svibnju te javnu tribinu u listopadu sudjelovalo više od trideset mladih umjetnica i kulturnih radnika iz Zagreba. Dolaskom u Pulu i suradnjom s Kinom Katarina želimo otvoriti što širi razgovor o ovoj važnoj temi, međusobno se educirati i osnažiti te dalje širiti područje borbe za bolje radne uvjete i obranu kulture kao javnog dobra“, navode organizatori.

Na tribini će govoriti Ana Kutleša, kustosica (Za K.R.U.H.), Jakov Kolak, urednik portala Radnička prava (BRID) i Leonida Cris Manojlovski, studentica povijesti umjetnosti (Kino Katarina / Galerija SKC)

Tribina je organizirana u sklopu projekta “Aplauz ne plaća stanarinu: kako žive mladi umjetnici i kulturne radnice”, koji se provodi u okviru Erasmus+ programa i sufinanciran je sredstvima Europske unije, uz podršku Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Izvor i više informacija: kulturistra.hr

 

Share: